Deze website maakt gebruik van cookies die worden geplaatst door Google Analytics. Via de instellingen van de browser is het mogelijk deze uit te schakelen als je hier geen gebruik van wilt maken. Lees meer in onze cookieverklaring.

Ok.

Geslaagde editie Leo Rijpert Cup 2023

24-05-2023
Geslaagde editie Leo Rijpert Cup 2023

Hemelvaartsdag is voor de 13e keer inmiddels het internationaal toernooi gespeeld, waarin gestreden is om de Leo Rijpert cup. Dit toernooi wordt georganiseerd door RSC Alliance in samenwerking met NAC Breda.Het toernooi is sinds 2015 vernoemd naar Leo Rijpert, die tientallen jaren actief was voor onze vereniging als bestuurslid, jeugdvoorzitter en voorzitter van RSC Alliance en zat vele jaren in de organisatie van dit toernooi.

Op beide toernooidagen 18 en 21 mei was het, met af en toe de zon en ruim 17 graden, ideaal voetbalweer. Onder grote publieke belangstelling werden van 10:00 tot 17:00 uur vele wedstrijden gespeeld.

De strijd om de Leo Rijpert Cup op donderdag 18 mei voor de onder 15 jaar is gewonnen door het team van NAC Breda, dat in de finale SC Heerenveen versloeg met 3-1. Op de 3e plaats eindigde KV Mechelen.

De prijs voor de beste keeper ging deze dag naar de keeper van AFC, Mick Tiel en de beste speler van het toernooi was Redwan Fati van NAC Breda. Hopelijk gaan we deze jongens nog terugzien in hun veelbelovende carriëres.

De sportiviteitsbeker werd gewonnen door SC Heerenveen.

Op 21 mei werd het onder 13 toernooi gewonnen door ASC De Volenwijckers, die voor de eerste keer aan ons toernooi deelnamen. Zij waren in de finale met 3-1 te sterk voor Sparta Rotterdam. De 3e plaats werd behaald door NAC Breda. Beste keeper werd deze dag Roar Joels van Sparta Rotterdam en ook de beste speler speelt bij Sparta Rotterdam en heet Zyon Tjin Kon Fat. De sportiviteitsbeker werd door de beoordelende scheidsrechters toegekend aan het team van FC Groningen. Ondanks veel strijd was het een sportief toernooi en zijn er over beide dagen zeer weinig blessures te melden.

Op 18 mei werden de prijzen uitgereikt door Boris van Schuppen, aanvallende middenvelder van NAC Breda. Op 21 mei waren zelfs 3 coryfeeën aanwezig om de prijzen uit te reiken. Naast Sanneke Vermeulen, wethouder sport van de gemeente Roosendaal waren ook Gabor Babos, oud doelman van NAC Breda en NEC Nijmegen en Bart Verbruggen, keeper van RSC Anderlecht en geselecteerd in de voorselectie van het Nederlands elftal, aanwezig.

Een toernooi van deze omvang organiseren kan alleen maar dankzij de ondersteuning van sponsoren en de inzet van vele vrijwilligers. We danken onze hoofdsponsor Vebego Cleaning Services en sponsoren Van Mossel autolease, Altorffer drukkerij, bakkerij van den Bemd en het Vleeswienkeltje.

Dank ook aan de vele scheidsrechters en de EHBO-ers.

Trots zijn we op onze vele vrijwilligers. Dank aan onze kantineploeg, onze bbq-ploeg, onze smeerploeg, de verkoopploeg; vele teambegeleiders, wedstrijdsecretariaat en VIP, 'vliegende keep' Addy, de klusploeg en natuurlijk de organisatie Ingrid, Bob, Lennert, Hans en Jos.

Veel dank allemaal!

En noteer alvast maar in de agenda, dat we ons toernooi in 2024 gaan spelen op donderdag 9 mei en zondag 12 mei 2024.