- Eerdere edities -

Inmiddels kunnen we al vele gerenommeerde betaald voetbal verenigingen op ons ‘toernooi affiche’ zetten. Ook hebben we vele talenten tijdens ons toernooi in actie gezien. Spelers die uiteindelijk hun carrière in de hoofdmacht van een BVO hebben vervolgd. Enkele aansprekende spelers zijn Richairo Živković (Ajax/huurbasis FC Utrecht) en de Braziliaan Mauro Jaqueson Junior Ferreira dos Santos, kortweg Mauro van Desportivo Brasil (PSV).

Onze voorgaande toernooi edities werden gewonnen door de volgende verenigingen.

JaarOnder 12 jaarOnder 14 jaarOnder 17 jaar
2017AFC (Amsterdam)JZOVStandaard Luik
2016NAC BredaKAA GentKAA Gent
2015SBV ExcelsiorSBV ExcelsiorDesportivo Brasil
2014xRSC AnderlechtClub Brugge
2013RSC AnderlechtDe Graafschapx
2012ADO Den HaagRSC AnderlechtStandard Luik
2011Almere City FCLierse SKx
2010Standard LuikRacing Genkx
2009Club BruggeStandard Luikx

Iedere toernooi dag wordt door beoordeeld welke spelers, naar het oordeel van onze technische commissie, uitzonderlijk getalenteerd zijn. In het afgelopen jaar waren dat:

Toernooi 2016Onder 12 jaarOnder 14 jaarOnder 17 jaar
Beste keeperJoshua Lusamba
KSC Lokeren
Lyam van Bellingen
KSC Lokeren
Trevor Doorenbosch
SC Heerenveen
Beste spelerThomas van Baar
NAC Breda
Joshua Veeckman
KAA Gent
Jesse Oliekan
Heerenveen

We zijn er trots op dat onze deelnemers ook op hun eigen websites hun waardering laten blijken voor ons toernooi. Onderstaand enkele citaten.

Goede organisatie
De organisatie van het toernooi was tot in de puntjes verzorgd en uiterst professioneel. Zo was er voor ieder een team een begeleider, die het desbetreffende team de gehele dag bijstond met raad en daad, werden de wedstrijden geleid door een arbitraal trio, was er een goed verzorgde lunch voor spelers en technische staf en was de entourage van het toernooi er eentje van hoog niveau en ontbrak het de spelers, technische staf en toeschouwers aan niets!

Het toernooi werd stipt om 09.30 uur geopend met het voorstellen van de deelnemende teams en het spelen van de Belgische en Nederlandse volksliederen.

(website van Almere City)

Finale en keeper van toernooi voor De Graafschap
De eerste wedstrijd tegen Standard Luik werd gelijk gespeeld. De Graafschap opende de score, maar de Belgen kregen meer grip op de wedstrijd. Echter, de kansen werden steeds gepareerd. Toch wist Standard er één te scoren, zodoende werd de eindstand 1-1.

De volgende Belgische tegenstander, Club Brugge, werd wel met 1-0 aan de zegekar gebonden. MVV Maastricht was de eerste Nederlandse tegenstander, ook deze wedstrijd werd gewonnen, ditmaal was de eindstand 2-1. Tegen KVC Westerlo werd het 1-1 en de laatste wedstrijd in de poule werd met 1-0 gewonnen van Alliance. Zodoende eindigde De Graafschap als eerste in deze groep en mocht het in de finale aantreden tegen het sterke RSC Anderlecht.

In de finale ging dan uiteindelijk toch het licht uit bij de meeste spelers. Ruim 10 uur waren de heren al op pad en hadden de nodige minuten in de benen. Anderlecht speelde vol overtuiging naar een 4-0 overwinning, won de Tamoil Cup en leverde zelfs de speler van het toernooi.

Naast de beker voor de tweede plek, keerde De Graafschap ook met de trofee voor de beste keeper van toernooi naar huis. Van de 20 keepers viel Pepijn Teloh het meeste op. Naast zijn goede reddingen, roemde de jury ook zijn meevoetballen, coachen en goede postuur.

(website van De Graafschap)