Toernooireglement

1

Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen van de KNVB.

2

De teams worden verzocht om uiterlijk 09.00 uur (een half uur voor aanvang van het toernooi) aanwezig te zijn. De elftalleider dient zich te melden bij het wedstrijdsecretariaat in de ruimte boven de tribune.

3

De poulewedstrijden duren 1 x 20 minuten zonder rust met een uitloop van maximaal 5 minuten in verband met eventuele blessurebehandelingen. Dit ter beoordeling van de scheidsrechters.

4

Bij een directe rode kaart of bij twee gele kaarten in het toernooi is de betreffende speler geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd.

5

Elk eerstgenoemd team in het wedstrijdschema trapt af en verdedigt het doel aan de zijde van de kantine.

6

Er wordt met 11 tegen 11 op een heel veld gespeeld.

7

Alle teams moeten voor een reservetenue zorgen.

8

De wedstrijden staan onder leiding van arbitrale trio’s.

9

Het team dat, als eerstgenoemde, het doel aan de zijde van de kantine verdedigt, dient in reservetenue te spelen indien het tenue van de tegenstander daartoe aanleiding geeft.

10

Voor een gewonnen wedstrijd krijgt een team 3 punten; bij een gelijkspel 1 punt en bij verlies 0 punten. De eindstand in de poule wordt bepaald door achtereenvolgens:

1. het behaalde aantal punten;
  2. het doelsaldo;
  3. het onderlinge resultaat;de meest gescoorde doelpunten;
  4. als er dan nog geen beslissing is gevallen, nemen de betrokken teams ieder 5 strafschoppen of zoveel er daarna nodig zijn voor een beslissing.

11

Na de poulefase volgen de (kruis)finalewedstrijden. Indien een (kruis)finalewedstrijd eindigt in een gelijkspel, nemen de betrokken teams ieder 5 strafschoppen of zoveel er daarna nodig zijn voor een beslissing.

12

Alle teams dienen de kleedkamers en overige ruimtes schoon en netjes achter te laten. Schade, aangebracht in de kleedkamers, zal worden verhaald op het verantwoordelijke team.

13

Er wordt gespeeld op grasvelden. Er kan worden warmgelopen de oefenhoek.

14

Voor de lunch van de spelers en begeleiders wordt gezorgd.

15

De prijsuitreiking vindt na de laatste wedstrijd plaats op het hoofdveld waarbij alle teams geacht worden aanwezig te zijn.